General Bakıri: Deniz Kuvvetleri İran’ın gücünü garanti altına alıyor

  • 28 Kasım 2017
  • 888 kez görüntülendi.
General Bakıri: Deniz Kuvvetleri İran’ın gücünü garanti altına alıyor

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Deniz Kuvvetleri Günü anısına bir tebrik mesajı yayınlayarak İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin dünya milletlerine barış ile dostuk mesajı vermeyi amaçladığını bildirdi.

Bu mesajın satır başları şöyle:

1980 yılının başında meydana gelen büyük ve yorucu bir savaş esnasında İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin Peykan isimli Filosu, Saddam rejimine mensup askeri güçleri hezimete uğratarak büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli vakaanın anısına Ordu Deniz Kuvvetleri Günü olarak adlandırılan mübarek bir günde şehit düşenlere selamlar olsun.

Devrim Muhafızları ile Ordu’nun Deniz Kuvvetleri arasında kurulan işbirliği, koordinasyon ve ortak bir irade neticesinde maceracı ve sultacı güçlerin fars Körfezi, Hürmüz Boğazi ile Ümman Denizi’nde etkisiz hale getirilip İran’ın gücçlü tavrına karşı çaresiz kalmalarından dolayı Büyük Allah’a şükr ediyorum.

İran Deniz Kuvvetleri’nde savunma gücünün geliştirilmesinin Devrim Muhafızları’yla Ordu arasındaki eş güdümlülük ve üstlendikleri ortak görevleri sayesinde daha da artmasını temenni ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.