General Bakıri: Suriye’yi Savunmak Aynı Anda İran İle Irak’ı Savunmaktır

  • 19 Mart 2019
  • 1.774 kez görüntülendi.
General Bakıri: Suriye’yi Savunmak Aynı Anda İran İle Irak’ı Savunmaktır

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, terörle mücadele ile Suriye’yi savunmanın aynı anda Irak ve İran’ı savunmak olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ve Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi’yi içeren İranlı ve Iraklı ortak askeri heyet ile bir araya geldi.

Bu görüşmede Tümgeneral Bakıri, terörle mücadele ile Suriye’yi savunmanın aynı anda Irak ve İran’ı savunmak olduğunu çünkü bu terörün bütün bu ülkelere ve bütün bölgeyi hedef aldığını bu yüzden bölge ve halklarına düşen görevin terörle mücadele çabalarını birleştirmeyi ve karşısında durmayı gerektirdiğini vurguladı.

Suriye Arap Haber Ajansı’na (SANA) göre; Esad, Suriye ile İran ve Irak’ı birbirine bağlayan ilişkinin güçlü olduğunu, teröristlerin ve derstekçilerinin arkasında duran ülkeler nezdinde salt ön cephe sayılan kiralık teröristler ve teröre karşı Suriye, İran ve Irak silahlı kuvvetlerinin kanlarının birbiriyle karıştığı anda savaş esnasında pekiştiğini belirtti.

Tümgeneral Bakıri, Şam’da düzenlenecek olan İran-Suriye-Irak genelkurmay başkanları terörle mücadele konulu üçlü zirveye katılmak üzere Suriye’ye gitmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.