General Bakıri’den Çin’le savunma iş birliğine vurgu

  • 12 Eylül 2019
  • 4.997 kez görüntülendi.
General Bakıri’den Çin’le savunma iş birliğine vurgu

Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, İran milli savunma üniversitesi, ikili askeri ilişkileri geliştirmek amacıyla askeri deneyimlerini Çin milli savunma üniversitesiyle paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Çin temaslarının devamında Perşembe günü Pekin’de milli savunma üniversitesi rektörü Wu Jiming’le görüşen Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, değişmekte olan dünyada ülkelerin karşısına çeşitli sorunların ortaya çıktığını belirterek bu sorunları araştırmak için üniversiteler en doğru seçenek olduğunu kaydetti.

Görüşmede Çin milli savunma üniversitesi rektörü Jimig de İran ve Çin arasındaki ilişkilerin gelişmesi bölgede barış, huzur ve istikrara katkı sağlayacağını belirterek, ikili siyasi ilişkilerin gelişmesine paralel olarak İran ve Çin silahlı kuvvetleri arasındaki ilişkiler de uygun biçimde geliştiğini belirtti.

Çin milli savunma üniversitesi rektörü ayrıca İran ile akademik ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Genel Kurmay Başkanı General Bakıri Çarşamba günü gittiği Çin’de bu ülkenin genel kurmay Başkanı General Li Zua Chng ve askeri komisyon Başkan yardımcısı Zua Chiliang’la görüştü.

Çinli üst düzey askeri yetkililerle bölge gelişmelerini,askeri ikili ilişkileri geliştirmeyi ve savunma işbirliğini arttırma yollarını görüşmek, Genel Kurmay Başkanı General Bakıri’nin Çin ziyaretinin hedefleri olarak açıklanmıştı.

İran Çin ortak askeri komisyonunun kurulması, askeri ve sanayi merkezlerinin ziyareti ve Çin milli savunma üniversitesinde konuşma yapmak, Genel Kurmay Başkanı General Bakıri’nin Çin’e yaptığı üç günlük ziyaretinin gündeminde yer alan diğer bazı gündem maddeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.