General Caferi: Bölge ülkelerinde silahlı direniş merkezleri kurulmuştur

  • 26 Kasım 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
General Caferi: Bölge ülkelerinde silahlı direniş merkezleri kurulmuştur

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı, Gönüllü Seferberliğin her alanda belirleyici rol ifa ettiğini ve tüm baskıları göze alarak, zaferler elde ettiğini belirtti.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi bugün Tahran’da Rahmetli İmam Humeyni Türbesi’nde gönüllü seferberlerin katılımıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, son sıralarda İslam İnkılabı’nın vaatlerinin tahakkuk hızının arttığına işaretle, Gönüllü Seferberliğin her alanda belirleyici rol ifa ettiğini ve ortaya koyduğu mücadele sonucu İslam İnkılabı için zaferler ve başarılara imza attığını vurguladı.

Caferi; gönüllü seferberlerin (besiciler) devrim ve düzenden her hangi bir beklentileri olmadığı gibi, kendilerini düzene borçlu ve minnettar olarak gördüklerini ifade etti.

Halk ve gönüllü seferberliği, İslam İnkılabı için en büyük nimet olarak niteledi.

Devrim Muhafızları Komutanı, düşmanın savaş sonrasında devrimi bırakmadığını ve ekonomik, kültürel ve toplumsal alanlarda nizama baskı yapmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Devrim Muhafızları ve gönüllü seferberlerin ülkenin batısındaki depremzedelere yardımdaki rolüne dikkat çeken komutan Caferi, gönüllü seferberliğin bölgede direniş cephesine yardım konusunda da belirleyici rol ifa ettiğini ifade etti.

Gönüllü Seferberliğin Lübnan Hizbullahı ve Haşdi Şabi gibi bölge milletlerinin direniş modeli olduğunu sözlerine ekledi.

Rahmetli İmam Humeyni’nin fermanı üzerine gönüllü seferberliğin kurulduğunu hatırlatan Devrim Muhafızları Komutanı, İmam Humeyni’nin İslam ülkelerinde direniş merkezlerinin kurulması gerektiğini söylediğini, bugün bölge ülkelerinde silahlı direniş merkezlerinin kurulduğunu ifade etti.

Suriye’de Müslüman ülkelerin düşmanla mücadele için gönüllü olarak varlık gösterdiğine dikkat çeken Komutan Caferi, Suriye savaşını bir küresel savaş olarak niteledi, süper güçlerin de karıştığı bu savaşta emperyalizmin yenildiğini vurguladı.

Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Caferi sözlerinin devamında, halk ve gönüllü seferberliğin yardımı ve katkısıyla ülkedeki büyük ekonomik ve toplumsal sorunların çözülebileceğini belirterek, Devrim Muhafızları ve Gönüllü Seferberliğin sosyal sorunların çözümü konusunda hükümete yardım etmeye hazır olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.