General Cevani: Suriye konusundaki diplomasi geliştirilmeli

  • 24 Aralık 2016
  • 1.135 kez görüntülendi.
General Cevani: Suriye konusundaki diplomasi geliştirilmeli

Seyyid İmam Ali Hamaney’in Devrim Muhafızları’ndaki temsilcisin Başdanışmanı General Cevani, İran’ın Suriye konusundaki diplomasinin sahada elde edilen başarılar kadar etkin olması gerektiğini vurguladı.
Röportaj veren General Yedullah Cevani, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

General Cevani, Halep’teki son başarıya değinerek, “Halep’in kurtarılışı Suriye yönetimi ve halkı için stratejik ve büyük bir zaferdir. Ayrıca bu zafer gerici terör örgütleri ve destekçileri için de stratejik bir başarısızlıkdır” dedi.

Suriye krizinin çözüm yoluna ilişkin General Cevani, “Çatışma alanlarındaki başarılı kazanımlardan sonraki süreçte krizin çözümü yönünde yürütülen müzakerelerde de Suriye halkının hakları ve ülke bütünlüğüne saygı gösterilmeli. Suriye’ye terörü zorla dayatan akım ve gruplar artık Suriye’nin gerçeklerini kabullenmeli ve bu tansiyonu sonlandırmalıdır” açıklamalarında bulundu.

General Cevani, Moskova’da düzenlenen son İran, Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları toplantısına da işaret ederek, “Suriye konusunda yürütülen diplomasinin sahada elde edilen kazanımların seviyesine ulaşması ön planda olmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

General sözlerini şöyle sürdürdü:

Amerika istediği her ülkeye girip müdahalede bulunur. Onların dünyanın farklı noktalarında yaptığı böyle girişimler herkese apaçıktır. ABD emperyalistler döneminin bittiğini anlamalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.