General Cevani: Suudi rejimi, İran büyükelçiliğine saldırmanın bedelini ağır ödeyecek

  • 09 Ocak 2016
  • 732 kez görüntülendi.
General Cevani: Suudi rejimi, İran büyükelçiliğine saldırmanın bedelini ağır ödeyecek
Dünya Mustazafları rehberi ve veliyyi fakihin İran Devrim Muhafızları ordusundaki yüksek danışmanı general Cevani, Arabistan’ın, Yemen’de İran büyükelçiliğine saldırısının bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

Presstv’nin haberine göre, general Cevani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin İran İslam Cumhuriyeti’nin Yemen’in başkenti Sana’daki büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınarken; ‘Suudilerin İran’la mukabele edecek güçleri yoktur’ dedi.

General Cevani, Suudi rejiminin İran büyükelçiliğine füzeyle saldırmasının uluslararası kanunlara aykırı ve de uluslar arası anlaşmaları çiğnemek manasına geldiğini belirterek, bu saldırının kasıtlı ve bilinçli olduğunu belirtti ve ”Suudi rejimi bu saldırıyla ilgili cevap vermelidir” dedi.

İran İslam inkılabı rehberi ve veliyyi fakihin İran Devrim Muhafızları ordusundaki yüksek danışmanı general Cevani, ”Eğer Suudi rejimi, İran büyükelçiliğine yönelik bu füze saldırısını, Arabistan’ın Tahran’daki büyükelçiliğine yönelik saldırıya bir cevap şeklinde yorumlayacaksa, çok büyük yanlışlık içindedir” dedi.

Bilindiği gibi Suudi rejimi savaş uçakları Çarşamba akşamı İran’ın Yemen’in başkenti Sana’daki büyükelçilik binasına füze saldırısı düzenlemiş ve saldırı sonucunda binada hasar meydana gelirken ayrıca binanın güvenlik elemanlarından bazıları da yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.