General Cezairi: İran’ın savunması müzakere edilemez

  • 05 Nisan 2015
  • 980 kez görüntülendi.
General Cezairi: İran’ın savunması müzakere edilemez

İslami İran genelkurmay başkanının  savunma kültürü ve ‘Besic’ (olarak bilinen gönüllü güçler) işleri yardımcısı tuğgeneral Seyyid Mesud Cezairi, İran’ın savunma işinin hiçbir şekilde müzakere edilemeyeceğini belirterek, kesinlikle yabancıların İran’ın savunma işlerine  müdahalesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Tuğgeneral Cezairi, bazı sultacı rejimlerin, İran’ın   savunma alanındaki  yetenekleri ve potansiyeliyle ilgili olarak yaptıkları tehditler ve aşırılıklarına dayalı açıklamalarına temas ederek; İran İslam cumhuriyetinin savunma alanında çok güçlü bir konumda olduğunu belirtti ve bu konuda İran’ın kendinden emin olduğunu  söyledi.

İran’ın savunma gücünün,  şer ve şeytani güçlerin   her türlü tecavüzlerini ve aşırılıklarını  önleyecek kapasitede olduğunu  belirten Cezairi, ‘Amerika’nın İran İslam inkılabının  siyasetlerinin askeri  tehditlerle değiştirileceğine inanıyorsa büyük bir yanılgı içindedir”  dedi.

Bu arada İran genelkurmay başkanı da, işgalcilik ve tecavüzün İslami öğretilerin  dışında olduğunu belirterek, Amerika ve  siyonist sultacı rejimlerin yöneticilerinin aksine,  İran’ın askeri yeteneklerinin bütün dünyanın adil barışına bir hizmet  olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.