General Dehgan; İran hiçbir kısıtlamayı kabul etmez

  • 19 AÄŸustos 2015
  • 777 kez görüntülendi.
General Dehgan; İran hiçbir kısıtlamayı kabul etmez

Ä°slami Ä°ran savunma bakanı tuÄŸgeneral Hüseyin Dehgan, Ä°ran’ın savunma sanayi alanında hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyeceÄŸini  ve bu konuda kimseden de izin almayacağını söyledi.

Ä°ran savunma bakanı, 22 aÄŸustos savunma sanayi günü münasebetiyle katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin Ä°ran ile ilgili son  kararnamesine temas ederek, Ä°ran’ın hiçbir zaman  nükleer silahta kullanmak amacıyla  füze tasarımı ve üretimi yapmadığını ve  Ä°ran’ın füzelerinin  yalnızca savunma amaçlı olduÄŸunu söyledi.

Hüseyin Dehgan, Ä°ran’ın hiç  bir zaman 2 bin km. menzilin ötesinde  bir füze de planlamadığını ve Ä°ran savunma bakanlığı uzay hava kurumunun  çeÅŸitli balistik füzelerde yoÄŸunlaÅŸtığını ve Ä°ran’ın böylece  elektronik savaÅŸ karşısında kendini korumayı hedeflediÄŸini  söyledi.

İran savunma  bakanı İran için uzayda önemli olanın, uzaydan barışçıl amaçlı yararlanmak olduğunu belirterek, uzayın savaş meydanına dönüştürülmemesi inancında olduklarını söyledi.

Ä°ran savunma bakanı Ä°ran’ın deniz alanındaki baÅŸarılarına da temasla, 500 tonluk yeni bir deniz altının bu yıl deniz kuvvetleri envanterine katılacağını hatırlatarak, havacılık alanında da Ä°ran’ın bu yıl milli helikopteri uygulamaya geçireceÄŸini ve  eÄŸitim amaçlı jetleri üretmeye hazır olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran savunma bakanı açıklamasının bir diÄŸer bölümünde ise Amerika veya Ä°srail’in  Ä°ran aleyhinde  bir giriÅŸimde bulunma  gücü olsaydı bir an bile  sabretmeyeceklerini  hatırlatarak, Ä°ran’ın, Amerika ve Ä°srail ile mücadele eden herkese destek verdiÄŸini ve bu doÄŸrultuda bu zamana kadar direniÅŸ cephesinin desteklediÄŸini ve onların bugün iyi bir durumda olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.