General Dehgan: Suriye halkı, Amerika’nın saldırılarının cevabını verecek

  • 14 Nisan 2018
  • 1.037 kez görüntülendi.
General Dehgan: Suriye halkı, Amerika’nın saldırılarının cevabını verecek

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Başkumandanı Danışmanı Amerika’yı sert bir dille uyararak “Suriye halkı bu saldırının cevabını verecektir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Başkumandanı Danışmanı Hüseyin Dehgan Suriye’ye yönelik Amerika ve müttefiklerinin gerçekleştirdiği saldırının açık bir işgal olduğunu söyleyerek; “Amerika’nın terör ile mücadele iddiası tamamen yalandır” ifadesini kullandı.

“Amerika IŞİD terör örgütünü kendisinin yok ettiğini iddia etmekte. Bu büyük bir yalandır” diyen General Dehgan, Amerika’yı IŞİD terör örgütünün kurtarıcı olarak nitelendirdi.

Amerika’nın Suriye’de terör örgütlerini desteklediğini söyleyen İranlı General Hüseyin Dehgan, Amerika’nın daha öncede kimyasal silah bahanesi ile Suriye’yi hedef aldığını belirterek; “Tüm Avrupalı devletler ve Amerika terör örgütlerinin kimyasal silah kullandıklarını çok iyi biliyorlar” dedi.

Trump, Macron ve diğer ABD müttefiklerini birer cani olarak nitelendiren General Dehgan; Amerika, İngiltere ve Fransa’nın gerçekleştirdiği saldırıların bölgede varlıklarını sürdürebilmek için bahane olduğunu belirtti.

Suriye halkının ve direniş cephesinin bölgede kan ve gözyaşı olduğu müddetçe direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan General Hüseyin Dehgan; “Kesinlikle Suriye halkı bu saldırıların cevabını verecektir. Ve tüm dünya halkı bu saldırıları kınamalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.