General Eşteri: İran şimdi bölgenin en büyük gücüdür

  • 01 Şubat 2016
  • 790 kez görüntülendi.
General Eşteri: İran şimdi bölgenin en büyük gücüdür

General Eşteri bugün Emin Güvenlik Bilimleri Üniversitesi öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, günümüzde İran’ın bölgeden öteye dünyada bile ülkü ve düşünceye sahip olduğunu belirterek, “Artık bölge hakkında karar vermek isteyen büyük güçler karar aşamalarında mutlaka İran’ı hesaba katıyorlar” diye açıkladı.

Günümüzde askeri ve stratejik açıdan İran’ın bölgenin tartışılmaz gücü haline geldiğini söyleyen General Eşteri, “Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye ve Yemen gibi ülkelerde askeri ve güvenlik konularında mutlaka İran’ın bakış açısını dinliyorlar” diye konuştu.

İran’ın askeri kazanımlarının büyük olduğunu açıklayan General Eşteri, “Günümüzde ülkemiz askeri güç açısından öyle bir mevkiye gelmiştir li bölgeyi mahveden güöler İran’ın askeri gücünden dehşete düşüyor. Ama bizim gücümüz saldırı ve işgal amacıyla değil kendi ülkemizin istiklalini korumak içindir” açıklamasında bulundu.

Şuan askeri ve güvenlik güçten öte bilim ve teknolojide de İran’ın söz sahibi bir ülke olduğunu da kaydeden General Eşteri, bunun da yaptırımlardan gelen bir hediye olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.