General Fedevi: Binlerce saldırgan askerin Yemen tarafından esir alınması, direniş cephesinin gücünü gösteriyor

  • 30 Eylül 2019
  • 930 kez görüntülendi.
General Fedevi: Binlerce saldırgan askerin Yemen tarafından esir alınması, direniş cephesinin gücünü gösteriyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Ali Fedevi, Yemen tarafından binlerce Suudi saldırgan askerin esir alınmasının direniş cephesinin gücünü ve ABD’nin bölgedeki politikalarının başarısızlığını gösterdiğini vurguladı.

Komutan Fedevi bugün katıldığı bir merasimde yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan topraklarında Suudi ve müttefik askerlerin Yemen güçlerince esir alınmasına işaretle, bunun Yemen askeri gücünün savunma ve caydırıcılık gücü ve direniş cephesi askerlerinin kudretini yansıttığını kaydetti.

Komutan Fedevi, Yemen’in dünyanın en fakir ve mazlum ülkelerinden olmasına rağmen Yemen güçlerinin düşmanların her türlü küstahlığına karşı koymak için gelişmiş silah üretip, kullandıklarını vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Arabistan’ın güneyinde ‘Nasr-ı Min-Allah’ adlı büyük bir operasyon başlattığını söyledi.

Yemenli askeri yetkili dün düzenlediği basın toplantısında, bir kaç aydır Arabistan’ın güneyinde ‘Necran’ bölgesinde devam eden bu operasyonlarda bu zamana kadar Suudi ordusuna büyük darbe indirildiğini ve onlardan çok sayıda askerin de esir alındığını söyledi.

Seri’e, ‘bu operasyonlarda Suudi koalisyonuna da büyük mali ve can kaybı verdirildiğini ve Yemen güçlerinin düşmandan çok fazla miktarda silahı ve mühimmatı ganimet olarak ele geçirdiğini de söyledi.

Yemen ordu sözcüsü, Yemen ordusunun saldırılar sırasında esirlerin can güvenliğini koruduğunu zira düşmanların saldırılarda onları hedef aldığını hatırlattı ve ‘önümüzdeki günlerde Nasr-ı Min-Allah adlı operasyonla ilgili daha fazla bilgiler verilecek’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.