General Ferhadi: Amerika KOEP bahanesiyle İran’a nüfuz etme peşinde

  • 22 Kasım 2015
  • 805 kez görüntülendi.
General Ferhadi: Amerika KOEP bahanesiyle İran’a nüfuz etme peşinde

Devrim Muhafızları Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı, Amerika’nın İran ve İslam aleyhindeki komploları ve yersiz müdahalelerinin üzüntü verici olduğunu ifade ederken, bu ülkenin KOEP bahanesiyle ülkeye nüfuz etme peşinde olduğunu ifade etti.

General Muhammed Ferhadi, Amerika’nın 36 yıllık düşmanlığına işaret ederek, bu ülkenin, kapsamlı Ortak Eylem Planı bahanesiyle kültürel ve ekonomik bazda ülkeye nüfuz etme peşinde olduğunu dile getirdi.

General Ferhadi, İmam Ali Hamaney’in bu hususta açık bir dille açıklamada bulunduğunu, planları ortaya çıktığına göre İran milletinin Rehber’in izinde kalarak Amerika’nın nüfuz yollarını kapatması gerektiğini söyledi.

Amerika’nın müzakereden amacının nüfuz olduğuna, bazılarının bu konuda basit düşünerek meselelerin derinliğini görmediklerine dair İmam Ali Hamaney’nin bu önemli beyanatlarına atıfta bulunan İslam Devrim Muhafızları Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı, “İslam İnkılabı Rehberi’nin dediği gibi, dünyanın en büyük İblisi ve Şeytanı Amerika’dır. İblisin işi yalnız kandırmaktır. Halbuki Amerika hem kandırıyor, hem öldürüyor, hem yaptırım uyguluyor hem de riyakarlık yapıyor” diye konuştu.

Ülkelerin zayıf noktalarına göre Amerika’nın, dünya ülkelerine nüfuz etme girişimlerinde bulunduğunu hatırlatan General Muhamemd Ferhadi, “Bu ülke, ikinci dünya savaşından sonra ekonomik zafiyetinden yararlanarak Avrupa ülkelerine nüfuz etti ve böylece ekonomik zafiyetten yararlanarak kültür alanına nüfuz etmeye başardı.”şeklinde değerlendirme yaptı.

İslam Devrim Muhafızları Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı, Amerika’nın, bu yöntemle İngiltere, Almanya ve yahut Japonya’nın kültür, ekonomik ve siyasi altyapılarına nüfuz etmeye başardığını, ayrıca, Arap ülkelerine nüfuzunu devam etmek adına bölgede İranofobya düşüncesini yayılmaya başlayarak onlara silah sattığını, bu ülkelerin ordu altyapılanı ele geçirerek onları kendine bağladığını ve siyasi alan oluşturduğunu belirtti.

Ferhadi, diplomasi ve ulualararası ilişkilerde Amerika’nın amacının ülkelerin ekonomik, siyaset ve güvenliğine nüfuz etmek olduğunu, İran’a yönelik ise bu ülke halkının tarihi geçmişini yönetmek ve yapmış olduğu cinayetleri silmek niyetinde olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.