General Firuzabadi: Yemen’de katliam yapan Al-i Suud cezalandırılmalı

  • 29 Nisan 2015
  • 794 kez görüntülendi.
General Firuzabadi: Yemen’de katliam yapan Al-i Suud cezalandırılmalı

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Firuzabadi, Yemen’in Müslüman, devrimci ve mazlum halkına yönelik cinayet işleyen Al-i Suud rejiminin en ağır şekilde cezalandırılmayı hakkettiğini belirtti.
Tümgeneral Firuzabadi bugün askeri komutanlara hitap ettiği konuşmada, Yemen halkının bağımsızlık ve İslami demokrasi istediğini, ancak Al-i Suud rejimince hedef alındığını belirtip, Al-i Suud rejiminin en ağır biçimde cezalandırılmayı hakettiğini vurguladı.
Firuzabadi, BM Güvenlik Konseyi, ABD ve İngiltere’yi Yemen halkının haklarının açık şekilde ihlal edilmesine rağmen sessiz kaldıkları için eleştirdi.
İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı ayrıca, savaş uçağıyla insani yardım götüren sivil uçağın Yemen’e iniş yapmasına izin vermemeye cesaret eden Suudi Arabistan’ın aynen Siyonistlere gibi yaptığını, buna uygun karşılık verilmesi gerektiğini ifade etti.
Firuzabadi, ABD Savunma Bakanı’nın iddiasına da karşılık vererek, İran deniz filosunun şimdiye kadar, Yemen sularına girmediğini, ancak uluslararası sularda devriye görevi yaptığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.