General Hatemi: Amerika’nın ahde vefasızlığı dünya barışının zararınadır

  • 26 Mayıs 2018
  • 1.351 kez görüntülendi.
General Hatemi: Amerika’nın ahde vefasızlığı dünya barışının zararınadır

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Emir Hatemi, ‘’Dünya’da barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması için Amerikalıların Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmeleri gerektiğini zira bunun olmasının dünya barış ve istikrarının aleyhine olacağını söyledi.

General Hatemi yaptığı açıklamada, ‘’Biz yaşantımız, güvenliğimiz ve ekonomimiz için kendimize dayanmalıyız, KOEP çerçevesinde bir anlaşmayı imzaladık ve bu anlaşma BM Güvenlik Konseyi tarafından da onaylandı’’ dedi.

KOEP çerçevesinde her ülkenin taahhütleri olduğunu ifade eden General Hatemi,’’İran milleti her zaman taahhütlerini yerine getiri ve biz diğerlerinin de taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Amerikalılar başından beri ahde vefasızlık ederek KOEP’i çiğnediler fakat diğerleri bunu telafi etmeliler’’ dedi.

İran’ın direniş yolunu devam edeceğini ifade edeceğini belirten General Hatemi,’’Biz hem direniş ekonomisinde hem de diğer alanlarda direnişimize ülkemizin yüceltilmesi için devam edeceğiz’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.