General Hatemi: Casus İHA’nın düşürülmesi onur vericiydi

  • 25 Haziran 2019
  • 814 kez görüntülendi.
General Hatemi: Casus İHA’nın düşürülmesi onur vericiydi

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi, Amerika’ya ait casus İHA’nın İran hava sahasında düşürülmesi İranlıların izzet ve onuruna vesile olduğunu vurguladı.

Salı günü bir açıklama yapan Savunma Bakanı General Hatemi, İran İslam Cumhuriyeti nizamı hiç bir zaman milli çıkarları konusunda düşmanla uzlaşmayacağını ve bu konuda geri adım atmayacağını belirterek şöyle ekledi:

Bugün İran İslam Cumhuriyeti nizamının düşmanları İslami nizamın savunma gücünden tam olarak haberdar oldukları için her türlü askeri hareketlilikten acizdirler.

Bu arada Amerikan medyası, ABD’ye ait ileri teknoloji casus İHA’nın İran silahlı kuvvetleri tarafından düşürülmesi Amerika’nın uçak sanayiine ağır darbe indirdiğini, bu sektör zaten hali hazırda büyük sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğunu yazdı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Hava Uzay Birliği, Perşembe günü sabah saatlerinde Hürmüz Boğazı semalarında İran hava sahasını ihlal eden Amerika’ya ait bir casus İHA’yı düşürdü.

Amerikalı yetkililer olaydan sonra casus İHA İran hava sahasına girmediğini ve uluslararası açık suların üzerinde hedef alındığını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.