General İsmaili: İran’ın hava savunması dünyada eşsizdir

  • 30 Ocak 2019
  • 1.486 kez görüntülendi.
General İsmaili: İran’ın hava savunması dünyada eşsizdir

İSK Başkomutanı Danışmanı ve Özel Kurmayı General Ferzad İsmaili, İran’ın hava savunmasının kutsal savaş yıllarında elde ettiği başarılar, dünyanın son yüz yıllık hava savunma tarihinde eşsiz başarılar olduğunu belirtti.

Çarşamba günü Mehr haber ajansına İran hava savunmasının gelişmeleri ve kazanımları hakkında açıklama yapan General Ferzad İsmaili, İran hava sahası uluslararası havacılık örgütü IKAO tarafından Ortadoğu bölgesinde en güvenli hava sahası ilan edildiğini, bu konu İran hava savunmasının başarılı olduğunu ispat ettiğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti dünyada gelişmiş radar üreten altıncı ülke olduğunu ve 2500 km uzaklıkta her türlü hareketliliği rasat ettiklerini kaydeden General İsmaili, hangi ülke ve hangi güç İran İslam Cumhuriyeti’ne saldıracak olursa kesinlikle pişman olacağını vurguladı.

İSK Başkomutanı Danışmanı ve Özel Kurmayı General Ferzad İsmaili ayrıca düşmanların İslam Cumhuriyeti nizamına yönelik komplolarına da değinerek, İran son kırk yılda türlü tehditlere, yaptırımlara, savaş ve teröre maruz kaldığını, ancak bu sorunların tümünün üstesinden gelmeyi başardıklarını kaydetti.

General İsmaili, İran milletinin düşmanların baskılarına karşı direnmeleri İran İslam Cumhuriyeti’ni başka ülkelere örnek haline getirdiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.