General İsmaili: Suriye İran’dan Hava Savunmasında Yardım İsterse Bütün Gücümüzle Yardım Ederiz

  • 14 Şubat 2016
  • 917 kez görüntülendi.
General İsmaili: Suriye İran’dan Hava Savunmasında Yardım İsterse Bütün Gücümüzle Yardım Ederiz

Suriye Hükumetinin izni olmadan, bölge topraklarına müdahale etmeninin yıkıcı sonuçlar doğuracağını belirten Hatemu’l Enbiya Hava Savunma Üssü Komutanı, eğer Suriye İran’dan hava savunmasında yardım isterse, bütün gücümüzle yardım ederiz dedi.

Hatemu’l Enbiya Hava Savunma Üssü Komutanı Emir Ferzad İsmaili İran Haber Ajansına yaptığı röportajında, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye karadan asker sevkiyatı yapacağı iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Suriye büyük bir İslam devletidir ve resmi bir hükümete sahiptir aynı zamanda Suriye halkıda mert insanlardır ve yaklaşık beş yıldır teröristlerle mücadele etmektedirler. Bu devletin izini olmadan yapılan bir müdahale yenilgi ve hüsrandan başka bir sonuç doğurmayacaktır. Eğer birinin hayırlı bir niyeti varsa bunu yaptıklarıyla ispat etmelidir. Hükumetin izini olmadan bir müdahaleye kalkışmanın hayırlı bir tarafı yoktur ve böyle bir durum iftihar sebebi değildir.”

Hatemu’l Enbiya Hava Savunma Üssü Komutanı; ülkelerin inzivadan çıkmasının, bir ülkenin halkının haklarını ayaklar altın alması demek değildir diyerek: “Arabistan Suriye’de varlığını göstermeyi ve oraya müdahale etmeyi düşüneceğine, Yemen’de çocukları öldürmeyi ve kan dökmeyi bırakmayı düşünmelidir.” dedi.

Emir Ferzad İsmaili, İran’ın Suriye’ye yöneltilen bu gibi tehditlere cevabıyla ilgili olarak: “İran’ın hareketi Rehberimizin ’de ifade ettiği gibi istişare ile yapılmaktadır ve her ne zaman Suriye Hükumeti, İran’dan hava savunmasında yardım isterse, İran bütün gücüyle yardım edecektir.” ifadesinde bulundu.

Hatemu’l Enbiya Hava Savunma Üssü Komutanı, Kerbela ve Necef Türbelerine yöneltilen tehditlerle ilgili olarak da: “Harem’ul Şerifeyn( Necef ve Kerbela) bizim kırmızı çizgimizdir ve onları savunmak ve korumak Müslümanların şer’i vazifesidir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.