General Kasım Süleymani: İran, her yönüyle Filistin’e destek vermekte

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.353 kez görüntülendi.
General Kasım Süleymani: İran, her yönüyle Filistin’e destek vermekte

İslam İnkılabı muhafızlar ordusu Kudüs güçleri komutanı, İran’ın Filistin halkına tüm yönüyle destek verdiğini belirterek, Filistin halkının dost ve bazı İslam ülkelerinin ablukasında bulunduğunu kaydetti.

Bugün İran’ın güney doğusunda yer alan Kerman ilinde kutsal savunma dönemi savaşçılarından bir gruba hitaben konuşan İslam İnkılabı muhafızlar ordusu Kudüs güçleri komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, birilerinin Filistin bayrağını İran’ın elinden almaya çalıştıklarını, ama hangi Arap devletinin Filistin’i destekleme gücüne sahip olduğuna bakmak gerektiğini söyledi.

Tekfiri Vahhabiler tarafından bölgede oluşturulmak istenen Mezhep fitnesine değinen General Süleymani, “tekfiri teröristler ve onların destekçilerinin asıl amacı İran’ı bu komplolar sayesinde dize getirtmek ve bu fitneler karşısında çaresiz konuma düşürmekti. Oysa İran İslam Cumhuriyetinin onur ve gücü, özellikle IŞİD terörünün ortaya çıkarılmasından sonra onlarca kat daha fazla olmuştur” dedi.

Artık düşmanın da  İran’ın gücünün arttığını itiraf ettiğini, Irak ve Suriye’yi müdafaa etmenin İran’ın dünyanın en sevilen ülkesi ve İran halkının da dünyanın en değerli halklarından olmasına yol açtığını belirten İslam İnkılabı muhafızlar ordusu Kudüs güçleri komutanı General Süleymani, ülkenin bol petrole sahip olması, ama akıllı bir liderin başında bulunmaması sonucu Yemen’e karşı savaş gibi akılsızca ve delilere uygun girişimlerde bulunabileceğini ve bu cahil kişilerin kendisinin ise böyle bir savaş ateşini söndürme gücünden yoksun olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.