General Musevi: Hiç bir güç İran’a saldırmaya cesaret edemez

  • 08 Temmuz 2019
  • 845 kez görüntülendi.
General Musevi: Hiç bir güç İran’a saldırmaya cesaret edemez

İran silahlı kuvvetleri İSK Başkomutanı General Seyyid Abdurrahim Musevi, hiç bir güç İran saldırma konusunda kesin karar verebilecek güçte olmadığını vurguladı.

İSK Başkomutanı General Musevi, İran İslam Cumhuriyeti şimdiye dek birçok kez hiç bir ülke ile savaş peşinde olmadığını ilan ettiğini, İran hiç bir zaman hiç bir savaşı başlatan taraf olmadığını, fakat kendini savunmasını da çok iyi bildiğini belirtti.

Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti ile düşmanlığı derin ve eski olduğunu kaydeden General Musevi, düşman her an İran’a darbe vurma peşinde olduğunu, dolaysıyla halkın direniş gücünü ve düşmanın zorbalıklarına karşı dik duruşunu takviye etmek, stratejik önem arz eden bir konu olduğunu ifade etti.

İSK Başkomutanı General Musevi ayrıca silahlı kuvvetlerimizin düşman tehditlerine karşı caydırıcı ve savunma gücü çok yüksek olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: Teçhizat bakımından bugün eski teçhizatlarımız güncelleştirilmiş ve kara, hava ve deniz kuvvetlerimiz en yeni ve en gelişmiş silah ve teçhizatlarla donatılmıştır.

İslam İnkılabı Lideri Hz. İmam Seyyid Ali Hamanei 31 Ağustos 2016’da Savunma Bakanı ve savunma sanayii yetkilileri ve uzmanları ile görüşmesinde savunma ve taarruz gücümüzü geliştirmek en doğal hakkımız olduğunu vurgulamıştı.

Hz. İmam Seyyid Ali Hamanei şu vurguyu yaptı:

Zorba ve sultacı ve ahlak, vicdan ve insaniyetten yoksun güçler başka ülkelere saldırmak ve masum insanları katliam etmekten asla çekinmedikleri bir dünyada, savunma ve taarruz gücümüzü geliştirmek gayet doğaldır, zira bu zorba güçler İran’ın iktidarını hissetmedikçe güvenliğimizi temin edemeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.