General Purdestan: İran silahlı kuvvetleri her türlü tehdide karşı koymaya hazırlar

  • 26 Mayıs 2018
  • 1.211 kez görüntülendi.
General Purdestan: İran silahlı kuvvetleri her türlü tehdide karşı koymaya hazırlar

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi Komutanı, İran silahlı kuvvetlerinin doktrininin savunma ve caydırıcı temelli olduğunu, ama ülkeyi, değerlerini savunmak ve her türlü tehdide karşı koymak için tam hazırlık içinde bulunduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Meşhed’de konuşan İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, İran ordusunun, açık bir istihbarat üstünlüğü içinde olduğunu ve sınırların içinde ve dışında tüm hareketleri ayrıntıları ile kontrol ettiğini söyledi.

Bugün genç bilim adamları sayesinde silahlı kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu silah ve teçhizatın ülke içinde üretildiğini ve ordunun başka dönemlere göre bugün daha güçlü bir konumda bulunduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi Komutanı Tuğgeneral Purdestan, başta Amerika olmak üzere müstekbirlik dünyasının son 40 yıl içinde İslam Cumhuriyeti ve İran İslam inkılabını yok etmek için savaş ve ekonomik ambargo gibi muhtelif yollara baş vurduklarını ama İran ordusunun fedakarlıkla tüm bunları akamete uğrattığını söyledi.

Amerika’nın asıl kaygısının İran İslam İnkılabının. bağımsızlık, özgürlük, sultanın reddi ve velayete bağlılık gibi yeni bir edebiyat oluşturması olduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi Komutanı, İran-Irak savaşı sırasında yiğit İran halkının Hurremşehr’i düşman işgalinden kurtardığı gibi şimdi de büyük bir kudret ve vakarla düşman karşısında direnmekte olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.