General Rabbani: Bölge dışı güçler Batı Asya’dan ayrılmalı

  • 24 Haziran 2021
  • 1.555 kez görüntülendi.
General Rabbani: Bölge dışı güçler Batı Asya’dan ayrılmalı

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Moskova Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada, ”Bölge dışı güçlerin Batı Asya’dan ayrılmaları gerektiğini” söyledi.

Cevan haber ajansına göre, Tuğgeneral Mehdi Rabbani dün Moskova Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Bölge ülkelerinin kalıcı bir güvenliği sağlaması için bölge ötesi güçler Batı Asya’yı terk etmelidir.” dedi.

General Rabbani, “Son yıllarda istikrarsızlık yaratmada ve aşırılıkçı fikirlerin ortaya çıkmasında etkili olan birçok faktör, şimdi güvenliğin sağlanması ve kriz içindeki ülkelerin yeniden inşası sürecini engelliyor.” dedi.

Tuğgeneral Rabbani, ” terörle mücadelede cesur bir komutan olan general Kasım Süleymani başta olmak üzere elleri binlerce masum insanın kanına bulanmış ABD dahil bölge ötesi güçler Batı Asya bölgesini terk etmeli” dedi.

İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkan Yardımcısı, konuşmasının bir başka bölümünde, İran İslam Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri ve komşularıyla en iyi ilişkileri istediğini belirterek, bunun İran’ın dış politikasında bir öncelik olduğunu belirtti ve “Bağımsız ülkeler dünyayı istikrara kavuşturmak işbirliği içinde olmalılar” dedi.

Tuğgeneral Rabbani şunları kaydetti: ”İran, sorunların çözümünde, bölgede ve dünyada istikrar ve güvenliğin sağlanmasında diğer ülkelerle işbirliğine hazırdır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.