General Resul Sanai Rad: Siyonistlere pratik tedbirlerle karşılık verilmeli

  • 01 Nisan 2018
  • 948 kez görüntülendi.
General Resul Sanai Rad: Siyonistlere pratik tedbirlerle karşılık verilmeli

İran Devrim Muhafızları Ordusu Siyasi Yardımcısı General Resul Sanai Rad, Siyonist askerleri tarafından 15 Filistinlinin şehit edildiği olaylara tepki göstererek, “Gazze’deki ‘Filistin Toprak Günü’ gösterilerinde işlenen cinayetler Siyonistlerin, özellikle Al Suud başta olmak üzere, bazı İslam ülkelerinin liderlerinin ihaneti ve ABD Başaknı Trump’ın desteğiyle sürdürdükleri yeni bir duruma işaret ediyor” dedi.

Filistin ile Kudüs destekçilerinin kesinlikle tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan General Sanai Rad, şunları kaydetti: Siyonistler kendilerine masum Filistinlilere yönelik rahat bir şekilde zulüm yapmasına izin vermemelidir. Siyonist Rejim’in işlediği cinayetlerinin şiddeti BM’nin bile tepkisini çekti.

“Hem İslam dünyasının hem de İran İslam Cumhuriyeti’nin bu suça karşı bölgesel bir tepki göstermesi bekleniyor” diyen General Sanai Rad, “Diplomatik protestoların yanı sıra insan hakları platformlarda bu konunun izlenmesi ve pratik tedbirler masum Filistin halkını desteklemek için çok önemlidir” ifadesini kullandı.

General Sanai Rad, “Bu cinayetin ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma politikasını izlerken meydana gelmesi göz ardı edilmemelidir. Zira bunlar Siyonistlerin işlediği suçlara ve Kudüs işgaline devam etmesi için bir tür yardımdır” değerlendirmesini yaptı.

Filistin’deki son olayların birlik ve beraberliğin artmasıyla İntifada’nın güçlenmesine neden olacağını belirten General Sanai Rad, şöyle devam etti: Bu tür cinayetler, Batı Şeria’daki diğer Filistinlilerin Siyonistlere karşı silahlandırılmasının meşruluğunu sağlar. Bu durumda, İslam dünyasının bu vahşice cinayetlere karşı pratik önlemlerle karşılık vermesi gerekiyor.

Bunlara ilave olarak Devrim Muhafızları Ordusu Siyasi Yardımcısı, “Bugün ABD’nin desteğine güvenen Siyonsit Rejim’e bölgedeki Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE gibi ülkeler de destek veriyor. Tabii ki, terör örgütlerinin İslam dünyasındaki oluşturduğu yaralar, Siyonist Rejim’in ‘Filistin Toprak Günü’ yıldönümünde daha büyük bir cinyet işlemesine neden olmuştur” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.