General Safevi: ABD güç kaybına uğruyor

  • 28 Nisan 2019
  • 1.276 kez görüntülendi.
General Safevi: ABD güç kaybına uğruyor

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin askeri yüksek danışmanı ve Uluslararası “hş. 1414 ufkunda İslam dünyası” konferansı Başkanı General Seyyid Yahya Rahim Safevi, ABD ve Batı’nın İslam dünyasındaki dengelerle ilgili gücü yok olacağını vurguladı.

Uluslararası “hş. 1414 ufkunda İslam dünyası” konferansının kulisinde gazetecilere konuşan General Safevi, Amerikalı yetkililer İslam ülkelerine karşı stratejilerinden hezimete uğrayacaklarını belirtti.

General Safevi, strateji düşünürlerinin değerlendirmelerine göre Amerika elebaşılığındaki Batı hegemonyası yenilgiye uğradığını, bugün dünya güç, siyaset ve emniyet alanlarında çok yönlü hareket etme noktasına doğru ilerlediğini vurguladı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun eski komutanlarından General Safevi, birçok strateji uzmanı gelecek elli yılı değerlendirmelerinde gelecekteki gücün kültür, ekonomi ve nüfus temelinde alemin batısından doğusuna doğra kayacağını vurguladıklarını ifade etti.

General Safevi, alemin doğusunda ve Asya kıtasında Çin, Rusya ve Hindistan gibi üç büyük ülke iktisadi güç alanında üstün güç olacaklarını ve ayrıca İslam dünyası gücü adı altında da medeni, iktisadi, kültürel ve nüfus etkenleri temelinde yeni bir güç merkezi oluşacağını kaydetti.

Uluslararası “hş. 1414 ufkunda İslam dünyası” konferansı bugün İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani’nin açılış konuşması ile Tahran üniversitesinde çalışmalarına başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.