General Selami: İran, düşmanlar karşısında diz çökmeyecek

  • 16 Eylül 2018
  • 1.283 kez görüntülendi.
General Selami: İran, düşmanlar karşısında diz çökmeyecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Selami, İran milletinin güçlü ve bağımsız bir millet olarak asla hiçbir güç karşısında teslim olmayacağını belirtti.

Komutan Hüseyin Selami bugün yaptığı açıklamada, İslam İnkılabı’nın 40 yıllık tarihinin tüm bu yıllarda büyük İran milletinin düşmanları muhtelif arenada yendiğini ve kendi bağımsızlığını koruduğunu gösterdiğini ifade etti.
Devrim Muhafızları Komutanı,İran’ın Amerika askeri hareketliliklerini takip ettiğine işaretle, İran’a karşı savaş seçeneğini reddetti, zira Amerika siyasi durumunun savaş için elverişli olmadığını ve hiçbir ülkenin de bu bağlamda Washington ile işbirliğinde olmadığını vurguladı.
Tuğgeneral Selami, Devrim Muhafızları tarafından Irak’ın kuzeyindeki teröristlerin mevzilerine yapılan füzeli saldırıya işaret ederek, “Birkaç gün önce, füzelerimiz tekrar (düşmanlara doğru) uçtu. Düşmanlarımız nerede bize zarar vermek isterse, tepkimizin çok sert ve yıkıcı olduğunu gösterdik” değerlendirmesinde bulundu.

Son günlerde İran Devrim Muhafızları, Irak Kürdistan bölgesinde, bölücü terör örgütlerinin karargahı ile kampını, 7 adet kısa menzilli füzeyle vurduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.