General Şerif: İran bölgenin en güvenli ülkesidir

  • 08 Mayıs 2019
  • 1.145 kez görüntülendi.
General Şerif: İran bölgenin en güvenli ülkesidir

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Sözcüsü General Ramazan Şerif, İran İslam Cumhuriyeti krizzede Batı Asya bölgesinde en güvenli ülke olduğunu belirtti.

Salı günü İran’ın kuzeyinde Enzeli liman kentinde gazetecilere konuşan İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Sözcüsü General Şerif, Amerika ve müttefiklerinin bölgede devam eden savaşlarda art arda hezimetleri, müstekbir güçlerin Nil’den Fırat’a kuruntuları işgal edilen toprakların çevresine duvar inşa etmekle sınırlandırıldığını ortaya koyduğunu belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu sahip olduğu güçlü silahlar ve teçhizatla düşmanlara en ezici biçimde karşılık verebilecek güçte olduğunu vurgulayan General Şerif, istikbar güçler korsan rejim İsrail’in güvenliğini temin etmek üzere tekfirci IŞİD terör örgütünü kurduklarını, fakat İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu düşmanların bu kumpasını da boşa çıkardığını vurguladı.

General Şerif ayrıca düşmanların İran milletine iktisadi savaş dayatmaya çalıştıklarına işaretle düşmanlar İran milleti bugün onlara karşı koymak imçin daha da hazırlıklı olduğunu bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Bilindiği üzere ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’te Bercam nükleer anlaşmasında illegal bir şekilde çekildi ve İran’a nükleer yaptırımları yeniden dayatacaklarını ilan etti ve ardından iki merhalede bu yaptırımları dayattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.