General Seyyid Amir Musevi: Yaptırımlar askeri açıdan gelişmemizi sağladı

  • 16 Kasım 2018
  • 1.206 kez görüntülendi.
General Seyyid Amir Musevi: Yaptırımlar askeri açıdan gelişmemizi sağladı

İran Ordusu Operasyon Birimi Sorumlusu General Seyyid Amir Musevi, ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarına işaret ederek, “Yaptırım yeni bir olay değil ve biz de ilk kez bunlarla karşılaşmıyoruz; söz konusu yaptırımlar İslam Devrimi’nin zafere ulaştığı ilk günden beri başladı.” ifadelerinde bulundu.

General Musevi sözlerini şöyle sürdürdü: Savunma alanı gibi bazı havzalarda yaptırımlardan dolayı silahlı kuvvetlerimizin gelişme kaydettiğine tanık olduk. Askeri ve savunma alanındaki atılım ise silahlı kuvvetlerin her çeşit ilerleyiş için engel tanımadığından kaynaklanıyor.

Savunma alanındaki ilerleyişin diğer alanlarla kıyaslanmayacak kadar büyük olduğunu kaydeden General Musevi ilaveten şöyle dedi: Ülkedeki diğer havzalarımız da savunma alanını örnek alsaydı günümüzde durumumuz daha iyi olurdu. Uygulanan ablukalar gelişmemizin hızını düşürse de asla ileriye doğru hareketimizi durduramaz. Halihazırda eskisine göre daha gelişmiş teçhizatları üretip kullanıma sunmaktayız. 4. nesil “Kevser” savaş uçağının yapımı sıradan bir iş değil ve her ülke böylesi ibr başarıya uzanamaz.

İranlı komutan son olarak, “Silahlı kuvvetlerimize en büyük desteği halkımız sağlıyor. Bu yüzden de caydırıcı askeri iktidar açısından kabul edilebilir bir seviyedeyiz ve her türlü tehdide karşılık vermeye hazırız.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.