General Vahidi: IŞİD Orta Asya’ya yerleşiyor

  • 07 Ocak 2019
  • 1.534 kez görüntülendi.
General Vahidi: IŞİD Orta Asya’ya yerleşiyor

İran Milli Savunma Yüksek Akademisi Başkanı General Ahmet Vahidi, tekfirci IŞİD terör örgütü Afganistan ve Orta Asya cumhuriyetlerine yerleşmekte olduğunu belirtti.

Tahran’da düzenlenen uluslararası Batı Asya’da savunma ve güvenlik konferansında konuşan İran Milli Savunma Yüksek Akademisi Başkanı General Ahmet Vahidi, Batı Asya bölgesi işgal, tecavüz ve terör gibi etkenlerden kaynaklanan krizlerden ağır yaralar alan bir bölge olduğunu belirtti.

Amerika’nın Suriye’den çekileceğini ilan etmesine değinen General Vahidi, Amerikalı askerlerin Suriye’den çekilmesi ne ölçüde gerçekleşeceği bilinmediğini, fakat bu durum bir yana, gerçek olan durum, Amerika’nın Suriye’de bozguna uğraması ve elden düşme bir ülke haline gelmiş olmasından ibaret olduğunu kaydetti.

Milli Savunma Yüksek Akademisi Başkanı General Vahidi Batı Asya bölgesinde durumun iyileşmeye yüz tuttuğunu belirterek, Irak ve Suriye’de yaşanan son siyasi gelişmeler, Yemen savaşında ateşkes anlaşması ve Afganistan’da barış müzakerelerinin yeniden başlaması Batı Asya bölgesinde durumun iyileşmeye başladığının işaretleri olduğunu vurguladı.

General Vahidi ayrıca bugün direniş eksenine eğilimin büyük artış kaydettiğini ve bu eksen her geçen gün daha da güçlendiğini ve eşsiz başarılara imza attığını ifade etti.

Batı Asya’da savunma ve güvenlik konferansı Asya ve Avrupa kıtalarından siyasi, askeri, savunma ve güvenlik alanlarının önemli şahsiyetlerinin katılımı ile bu sabah Tahran’da başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.