Geri Dönüş yürüyüşünde 45 Filistinli çocuk şehit düştü

  • 20 Ocak 2019
  • 1.377 kez görüntülendi.
Geri Dönüş yürüyüşünde 45 Filistinli çocuk şehit düştü

Filistinli çocukları koruma komitesi yayımladığı özel raporunda Gazze’de Geri Dönüş yürüyüşü sırasında şimdiye kadar en az 45 çocuk şehit düştüğünü açıkladı.

Cumartesi günü BM özel raportörlerine hitaben bir rapor yayımlayan Filistinli çocukları koruma komitesi, 2018 yılında işgal altındaki Filistin topraklarında 56 çocuk siyonist askerlerce şehit düştüğünü, bu çocuklardan 45 kadarı 30 Mart 2018’de Gazze şeridinde başlayan Geri Dönüş yürüşleri sırasında şehit düştüğünü belirtti.

Filistinli çocukları koruma komitesi 57 sayfalık raporunda Gazze şeridinde geniş çaplı protesto eylemlerine ve siyonist rejim askerlerinin Filistinli protestocu çocukları namertçe katetmelerine ve uluslararası yasaları geniş çapta ihlal etmelerine yer verdi.

Filistinli çocukları koruma komitesi raporda siyonist askerleri ve elebaşılarını uluslararası yasaları ihlal ettikleri ve Filistinli protestocu çocukları katlettikleri için savaş suçluları ilan etti.

Filistinli çocukları koruma komitesi hazırladığı raporu geçen hafta BM’nin 2018 yılında işgal altındaki Filistin’de itiraz hareketlerini araştırmak üzere kurduğu komisyona teslim etti.

30 Mart 2018’den bu yana en az 255 Filistinli Geri Dönüş yürüyüşleri sırasında İsrailli askerlerin doğrudan ateş açmaları sonucunda şehit düştü, 26 bin Filistinli de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.