Gönüllü Halk Güçleri Musul Operasyonundaki En Önemli Güç

  • 01 Kasım 2016
  • 933 kez görüntülendi.
Gönüllü Halk Güçleri Musul Operasyonundaki En Önemli Güç

Gönüllü Halk Güçleri (Haşd El-Şabi) Komutanı Ebu Mehdi el-Muhendis, Gönüllü Halk Güçlerinin stratejik açıdan Musul operasyonundaki en önemli güç olduğunu açıkladı.

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesine demeç veren Ebu Mehdi el-Muhendis, Musul operasyonu ile sadece Musul kent merkezinin değil çevredeki geniş bir alanın da terörist gruplardan temizlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Ebu Mehdi el-Muhendis, “Biz Gönüllü Halk Güçleri olarak şu anda Musul’un batı eksenini kurtarmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz. Kürt güçleriyle çok iyi ilişkilere sahibiz. IŞİD’le mücadelede tıpkı Amirli kuşatmasının kırılması ile Sadiye ve Celevla’nın kurtarılması operasyonlarında olduğu gibi Kürt güçleriyle işbirliği yaptık” dedi.

Gönüllü Halk Güçleri ile İran ilişkisine de değinen el-Muhendis, “Irak kentlerinin IŞİD’e bağlı terörist unsurlar tarafından işgal edildiği ilk günden itibaren, yani herkesin Irak’ı terk ettiği bir sırada İran esaslı ve işlevsel bir şekilde doğrudan bu savaşın içerisinde oldu. Eğer İran’ın Irak’a silah ve tecrübe yardımı olmasaydı, IŞİD tarafından işgal edilen yerleri geri alamazdık. Aziz kardeşim Komutan Kasım Süleymani’nin bu zaferlerde seçkin bir rolü oldu. O, Irak hükümetinin daveti ile geldi. Aynı şey Lübnan Hizbullah’ı için de geçerli, onlar da Irak güçlerine özellikle de Gönüllü Halk Güçleri’ne (Haşd Şabi) askeri danışmanlık ve eğitim desteği verdi” dedi.

Amerika liderliğindeki koalisyon ve Türkiye ile hiçbir şekilde işbirliği içinde olmadıklarını belirten Ebu Mehdi el-Muhendis, “Gönüllü Halk Güçleri’nin Türkiye ile hiçbir anlaşması yok. Bizim buradaki Türkiye güçlerine karşı tutumumuz, Irak hükümetinin tutumuyla aynıdır. Onların Irak’taki varlığını yasadışı olarak görüyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.