Gözaltındaki Prens El-Velid bin Talal serbest bırakıldı

  • 28 Ocak 2018
  • 1.007 kez görüntülendi.
Gözaltındaki Prens El-Velid bin Talal serbest bırakıldı

Suudi Arabistan’da yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan prenslerden El-Velid bin Talal’ın kendi varlığından bir bölümü rejime aktarması ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

İRİB’in verdiği habere göre Talal’ın ailesinden biri, Prens’in Reuters’a verdiği demeç ardından serbest bırakılarak tutuklu bulunduğu otelden evine geçtiği bildirildi.

Prens’in hangi koşullarda bırakıldığına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Geçen Kasım ayında yayımlanan kraliyet kararnameleri ile Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulmuş, bu kapsamda çok sayıda prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmıştı.

Bin Talal, gözaltındayken kötü muameleye maruz kaldığı yönündeki söylentileri yalanlamıştı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım 2017’de yayımlanan kraliyet kararnameleri ile Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı. Söz konusu komisyon tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman’ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Komisyonun kurulmasının hemen ardından başlatılan “yolsuzluk soruşturmaları” çerçevesinde başta Kraliyet Muhafızları Bakanı Prens Mutab bin Abdullah ve milyarder iş adamı Prens El-Velid bin Talal olmak üzere çok sayıda prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.