Grozni’de çatışmalar: 10 ölü

  • 04 Aralık 2014
  • 772 kez görüntülendi.
Grozni’de çatışmalar: 10 ölü

Kuzey Kafkasya’daki Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti’nde direnişçilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada üç polis ve yedi direnişçi öldü. Başkent Grozni’de dün gece şüpheli bir aracı durdurmak isteyen polise, araçtakilerden ateş açıldı öne sürüldü. Kimliği belirsiz saldırganların ateşi sonucu 3 polis hayatını kaybetti.
Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, sosyal medyadan, birkaç araçla hareket eden silahlı grubun şehir merkezindeki “Gazeteciler Evi”ni ele geçirdiğini duyurdu.
Kadirov, grubun etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda şu ana kadar 7 kişinin öldürüldüğünü iddia etti. Bölgede güvenlik önlemlerinin alındığını ve operasyonu kendisinin yönettiğini kaydeden Kadirov, sivil kayıpların yaşanmaması için operasyon bitinceye kadar vatandaşların sokağa çıkmamasını istedi.
DİRENİŞÇİLER: GROZNİ’DEYİZ ÇEKİLMEYECEĞİZ
Bu arada direnişçilerin sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre Kafkas Emirliği’ne bağlı Riyazü’s Salihin Şehitler Tugayı’nın şehre girdiği ve birçok binayı ele geçirdikleri belirtildi.
DirenişçilerRus tanklarının da şehre girdiğini ve çatışmaların devam ettiğini belirterek şehri terk etmeyeceklerini açıkladı.
Direnişçiler, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada Kadirov’un internet akışını kestiklerini öne sürüyor. Açıklamada Caharkale’deki Rus askeri üssüne de saldırı düzenlendiği ve üssün ateşler içinde olduğu iddia edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.