Güney Afrika İran’la petro kimya alanında işbirliğinden yana

  • 06 Mart 2017
  • 1.258 kez görüntülendi.
Güney Afrika İran’la petro kimya alanında işbirliğinden yana

Güney Afrika enerji bakanı Tina Comet Peterson, İran’da yatırım konusunda ciddi olduklarını söyledi.

Enerji ve Petrol sitesi ŞANA’nın bildirdiğine göre, Peterson,  dün Tahran’da İran petro kimya milli sanayi şirketi genel müdürü Merziye  Şahdai ile görüşmesinde, iki ülke arasında enerji alanında iyi bir işbirliği ortamının olduğunu söyledi.

Merziye Şahdai de, Güney Afrika’nın İran’da yatırım yapmasını sıcak karşıladıklarını belirterek, İran’ın bu alanda anlaşmaya hazır olduğunu söyledi.

G.Afrika enerji bakanı, ayrıca İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene ile görüşmesinde de, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin G. Afrika’ya yapacağı ziyarete kadar iki ülke arasında bir çok alanda anlaşmaların imzalanması için ortamın hazırlanması konusunda ümidini dile getirdi.

İran Petrol Bakanı Zengene, İran’ın Güney Afrika’ya günlük 100 bin varil ham petrolün ihracatı için hazır olduğunu açıkladı.

Zengene ve Peterson arasında başkent Tahran’da gerçekleşen görüşmede, ham petrol ve petrol ürünlerinin satışı konuşuldu.

İran Petrol Bakanı, Güney Afrika’ya GTL projelerinin uygulanması yönünde de görüşme yapıldığını açıklayarak, “Bu konuda geçenlerde de müzakereler gerçekleşmişti, ancak doğalgaz fiyatı üzerinde oluşan anlaşmazlıklardan dolayı olumlu sonuç elde edilememişti” açıklamalarında bulundu.

Zengene ilaveten, Güney Afrika’nın petrol rafinerilerinin hisselerini satın almak için İran özel sektörüne destek sağlanacağını dile getirdi.

Son olarak Petrol Bakanı Zengene, İran’ın Güney Afrika’ya günlük 100 bin varil ham petrolün satışı için hazır olduğunu aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.