Güney Afrika’da Filistin’e Destek Gösterisi Düzenlendi

  • 17 Şubat 2018
  • 1.029 kez görüntülendi.
Güney Afrika’da Filistin’e Destek Gösterisi Düzenlendi

Güney Afrika halkı Johannesburg’taki Amerikan konsolosluğu önünde “Filistin İçin Çalışma Günü” adı altında dayanışma gösterisi düzenledi.

İktidar Partisi genel sekreterinin öncülüğünde, iktidardaki parti, işçi sendikaları ve dayanışma derneklerinin ve büyük bir halk kesiminin de iştirakiyle dün Johannesburg’ta Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Katılımcı kuruluşlar adına okunan bildiride, Amerika Başkanı Donald Trump’tan Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etme ve elçilik binasını Kudüs’e taşıma kararından vazgeçmesi talep edildi.

Göstericiler, Amerikan idaresinden iki devletli çözüm noktasında varılan uzlaşıya saygı göstermesini ve iki devletli çözüme yönelik adım atmasını istedi.

Okunan bildiride, “Amerika’nın sivillere karşı savaş suçu düzeyinde cinayet işleyen İsrail’e silah satmaması, Batı Yaka ve Gazze’de Filistinlilere uyguladığı abluka ve baskıyı kaldırması için İsrail’e baskı yapması, Filistin halkının meşru bağımsızlık ve özgürlük hakkı ile mültecilerin dönüş hakkını tanıması, İsrail’e esirleri ve özellikle de çocukları serbest bırakması ve Filistin topraklarında inşa ettiği ırkçı ayırım duvarını yıkması için baskı yapması, Amerika ve emperyalist güçlerin de ortak oldukları her türlü Apertheid’e dur demesi gerektiği” ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.