Güney Horasan’da 15 önemli proje hizmete açıldı

  • 23 Mart 2017
  • 1.137 kez görüntülendi.
Güney Horasan’da 15 önemli proje hizmete açıldı

İran’ın doğusunda bulunan Güney Horasan eyaletinde kalkınma, altyapı ve iktisadi 15 önemli proje İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından hizmete açıldı ve bazılarının da icrasına başlandı.

Cumhurbaşkanlığı enformasyon sitesine göre, Ruhani, dün Bircend’de petrol depolama tesislerinin açılışında töreninde video konferansı aracılığıyla, İran için başta ihracat olmak üzere  petrol ürünlerinin depolanmasının  çok önemli olduğunu söyledi.

Ruhani, bu tür depoların  hizmete açılmasının, halkın, işverenlerin güvenini kazanmaya vesile olacağını ve ayrıca kaçakçılıkla mücadeleye vurgu yaptı. Sözkonusu merasimde İran petrol bakanı da hazır bulundu..

25 hektar üzerine kurulu 105 milyon litre benzin kapasitesine sahip bu depoların yapılmasından en büyük hedefin, Güney Horasan eyaletinden petrol ürünlerinin Afganistan’a ihraç edilmesi olduğu bildiriliyor.

Bu arada Bircend kentinde 15 bin kişilik stadyum da Ruhani’nin video aracılığıyla katıldığı törenle  açıldı. Sözkonusu stadyumun temeli 2006 yılında atılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.