Güney Kore Büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı

  • 09 Şubat 2018
  • 1.152 kez görüntülendi.
Güney Kore Büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı

Samsung şirketinin ahlak dışı girişiminin ardından İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi’nin Dışişleri’ne çağrıldığını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Güney Koreli Samsung şirketinin İranlı milli sporculara yönelik yaptığı çirkin davranış dolayısıyla Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını duyurdu.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bugün yaptığı bir açıklamada, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Güney Koreli Samsung şirketi tarafından alınan karara göre, Güney Kore’deki Kış Olimpiyatları’nda Kuzey Koreli ve İran sporculara yaptırımlar nedeniyle ön görülen Samsung ürünleri hediyesi dağıtılmayacak’ şeklindeki haberler yayınlandıktan sonra Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Kim Sung Hu Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı” ifadelerini kullandı.

“Güney Koreli tarafa bu etik dışı kararın renk, din ve ırk ötesi sloganlar atan Olimpiyat Oyunlarının ruhuna da uymadığı bildirilerek İran’ın tepkisi dile getirildi” diyen Behram Kasımi, “Samsung şirketi bu çirkin davranışından dolayı özür dilemezse İran’la olan ticari ilişkileri ciddi şekilde etkilenecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.