Güney Kore ile İran’ın kooperatifler arası işbirliği geliştirilecek

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.165 kez görüntülendi.
Güney Kore ile İran’ın kooperatifler arası işbirliği geliştirilecek

İran Kooperatifler Birliği Başkanı Behmen Abdullahi Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Kim Suing Hu ile bir araya gelerek ikili ilişkileri görüştü.

İran Kooperatifler Birliği Başkanı Behmen Abdullahi Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Kim Suing Hu ile bir araya geldi. Abdullahi bu görüşmede, İran’daki farklı kooperatif birliklerinin ülke ekonomisinde büyük role sahip olduğunu belirterek, “Güney Kore ile İran arasında kooperatifçilik konusundaki karşılıklı ilişkiler geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

Abdullahi, iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerin daha aktif hale getirilmesi yönünde İranlı ve Güney Koreli kooperatif birliklerinin etkin bir adım atabileceğine dikkati çekti.

Geçenlerde Malezya’da düzenlenen kooperatif konulu oturumda Güney Korelilerle müzakere yaptıklarını açıklayan Abdullahi, Güney Koreli tarafın bu alanda ortak bir oturumun yapılmasını olumlu karşıladığını söyledi.

Bunlara ilave olarak Behmen Abdullahi, “İranlı ve Güney Koreli kooperatif birliklerinin tanıtımı için iki ülkede özel fuarın yapılmasına sıcak bakıyoruz” ifadesini kullandı.

Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi de bu görüşmede, kooperatifler arası işbirliği üzerinde elinden geleni yapacağını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.