Güney Kore teyakkuzda

  • 23 Nisan 2017
  • 967 kez görüntülendi.
Güney Kore teyakkuzda

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı sözcüsü Lee Duk-haeng yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin kış tatbikatlarını, ABD ve Güney Kore’nin Nisan ayının sonlarına kadar devam edecek ortak tatbikatlarıyla aynı dönemde sonlandıracağını belirtti.

Lee, “Kuzey Kore’de çok sayıda tatbikat ekipmanı konuşlandırılmış durumda. Kore yarımadasında, devam eden ortak tatbikattan dolayı yerleştirilmiş stratejik ekipmanlar var. Durumu izliyoruz” diyerek Güney Kore’nin savunmasını düşürmeyeceğini söyledi.

Nükleer test yapabilir

Kuzey Kore’deki askeri faaliyetleri izleyen Washington merkezli 38 North, cuma günü, Kuzey Kore’nin Punggye-ri nükleer deneme bölgesinde bir hareketlilik yaşandığını açıkladı. Pyongyang hükümetinin, ordunun kuruluşunun 85’inci yıl törenleri nedeniyle nükleer deneme de yapabileceği belirtiliyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, uçak gemisi Carl Vinson’ın önümüzdeki günlerde Japon Denizine ulaşacağını kaydetti. Pence ayrıca Kuzey Kore’nin Asya Pasifik’te barış ve güvenliğe “en tehlikeli tehdit” olduğunu belirterek, “Çin ile rejim üzerinde ekonomik ve diplomatik baskı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Öte yandan ABD’li yetkililer, Çin’e ait bombardıman uçaklarında olağan seviyenin üstünde hareketlilik gözlemlediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.