Güney Kore: Yaptırımlar Tahran-Seul ilişkilerini etkileyemez

  • 01 Aralık 2018
  • 3.300 kez görüntülendi.
Güney Kore: Yaptırımlar Tahran-Seul ilişkilerini etkileyemez

Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Yu Chang Hwang, İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı’na (İRNA) yaptığı açıklamada, Tahran-Seul ilişkilerini değerlendirdi.

Halihazırda iki ülke arasındaki ilişkilerin bazı problemlerle karşı karşıya olduğunu belirten Hwang, bunun ABD’inin uyguladığı yaptırımlardan kaynaklandığını söyledi.

Bu sorunların üstesinden geleceklerinin altını çizen Hwang, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda da ekonomik ve ticari alanlarda yakın bir işbirliğimiz oldu.” dedi.

Ülkesinin ABD yaptırımlarından muaf tutulduğuna işaret eden Güney Koreli yetkili, “Gelecekte İran’da daha fazla faaliyet gösterebilmek için işbirliği çerçevesi oluşturmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Büyükelçi Yu Chang Hwang, geçen sene İran ile Güney Kore arasındaki ticaret hacminin 12 milyar dolara ulaştığını bildirerek, “Gelecekte, kesinlikle karşılıklı ekonomik ilişkileride artışa tanık olacağız.” ifadesini kullandı.

Güney Koreli Diplomat, ABD yaptırımlarının iki ülkenin ticari ilişkilerini etkileyip etkilemeyeceği hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, “İran ile Güney Kore arasındaki ilişkiler gayet güçlü olduğu için ABD’nin geçici olarak muaf tutma kararı veya yaptırımlarından sarsılamaz. Büyükelçi olarak ikili işbirliği geliştirmek amacıyla elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.