Güney Lübnan’da Sel Suları Filistinli Mültecilerin Evlerine Girdi…

  • 20 Åžubat 2015
  • 1.069 kez görüntülendi.
Güney Lübnan’da Sel Suları Filistinli Mültecilerin Evlerine Girdi…

Åžiddetli yaÄŸmurların yanı sıra esen fırtınalarla deniz dalgalarının ÅŸiddetlendiÄŸi ve denizden taÅŸan suların yaÄŸmur sularına karıştığı Güney Lübnan’da dün (19 Åžubat PerÅŸembe) ÅŸiddetlenen seller Filistinli mültecilerin evlerine girdi.

Verilen haberlere göre sellerin en fazla zarar verdiÄŸi mülteci kampı Güney Lübnan’daki Sur ÅŸehrinin kuzeyinde yer alan Cebulu’l-bahr mülteci kampı oldu. Bu kampta ÅŸiddetli fırtınalar, fırtınaların yükselttiÄŸi deniz dalgaları, dalgalarla birlikte taÅŸan deniz sularının ve yaÄŸmur sularının oluÅŸturduÄŸu seller Filistinli mültecilerin evlerini adeta her yönden çepeçevre kuÅŸattı. Onlarca eve sel suları girdi ve büyük maddi hasarlar meydana geldi.

Åžiddetli sel ve fırtına felaketi sebebiyle Cebelu’l-Bahr mülteci kampı sâkinleri BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’dan acil yardım talep ederek evlerini su bastığı için soÄŸuk kış ÅŸartlarında sokakta kalan mültecilerin barındırılmasını istedi. Evlerini sel basan mülteciler UNRWA’dan aynı zamanda acil yardım talep etti.

Sellerin Sur ÅŸehrinin güneyinde yer alan ReÅŸidiye mülteci kampına da zarar verdiÄŸi ve buradaki mültecilerin de UNRWA’dan yardım talep ettikleri haber verildi.

Yardım isteyen mülteciler, kampları etkileyen deniz dalgalarının engellenmesi için sahile duvar yapılmasını da talep ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.