Güney Pars doğal gaz sahasının 20. ünitesi, hizmete açıldı

  • 20 Mart 2017
  • 1.189 kez görüntülendi.
Güney Pars doğal gaz sahasının 20. ünitesi, hizmete açıldı

İran Milli Petrol Firması Genel Müdür Yardımcısı Menuçehri, rafineriye zenginleştirilmiş ekşi gazın sevkiyatının başlamasının ardından, Güney Pars doğal gaz sahasının 20. ünitesinde doğal gaz üretiminin başladığını duyurdu.

İran Milli Petrol Firması Genel Müdür Yardımcısı Gulamrıza Menuçehri bugün yaptığı açıklamada, İran’da petrol sektörünün millileşmesinin yıldönümünde, Güney Pars doğal gaz sahasının 20. ünitesinde her gün 25 milyon metreküp doğal gaz ve yaklaşık 40 bin varil doğal gaz kondensatı üretim şebekesine girdiğini belirtti.

Öte yandan, İran Petrol Bakanlığı, yeni yılın ilk iş gününde Kürdistan Petrokimya Kompleksi’nin açılış töreninin yapılacağını duyurdu.

İran Petrol Bakanlığına göre, yeni yılın ilk iş gününde Kürdistan Petrokimya Kompleksi’nin açılışı üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşecek.

Direniş ekonomisi programı çerçevesinde petrokimya endüstrisi alanında planlanan projelerden birisi olan “Kürdistan Petrokimya Kompleksi Projesi” ülkenin batı ve kuzey batı kesimlerinin kalkınmasına neden olacak, ayrıca Kürdistan eyaletine de önemli kazanımları olacaktır.

Bu proje sayesinde birçok kişiye istihdam imkanı sağlancaktır. Ülkenin katma değerini yükselterek, ihracat için yeni pazarlar oluşturacaktır.

Hafif polietilen üretiminde faaliyet gösterecek olan Kürdistan Petrokimya Kompleksi’nde her sene yaklaşık 300 bin ton polietilenin üretileceği planlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.