Gürcistan cumhurbaşkanı: Tiflis Tahran’la ilişkileri geliştirmek istiyor

  • 19 Nisan 2017
  • 1.257 kez görüntülendi.
Gürcistan cumhurbaşkanı: Tiflis Tahran’la ilişkileri geliştirmek istiyor

Gürcistan cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Tahran ve Tiflis ilişkilerinin iyi bir gelişme kaydettiğini belirterek, ”Tiflis, Tahran’la ilişkileri her alanda geliştirmek istiyor” dedi.

Giorgi Margvelaşvili, dün Tiflis’te İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yaptığı görüşmede, İran’ın zengin kültürünü överken, ”bu özellik Gürcistan’da önemli etkisi olacak ve iki ülke arasında kültürel işbirlikleri güçlendirilmelidir” dedi.

Zarif, sözkonusu görüşmede, Gürcistan’ın misafirperverliğine teşekkür ederken, iki ülkenin yakın ilişkilerinin olduğunu ve İran’ın her zaman Gürcistan’la ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmekten yana olduğunu söyledi.

Margvelaşvili ve Zarif, sözkonusu görüşmede, ticari, iktisadi, bankacılık, tarım, tutukluların değişimi, Fars körfezi-karedeniz transit güzergahı gibi bir konuda görüş alış verişinde bulundular.

Zarif, sözkonusu görüşmeden önce, Gürcistan başbakanı, dışişleri bakanı, Parlamento başkanıyla da ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

İran dışişleri bakanı, Türkmenistan ve Gürcistanlı yetkililerle yaptığı görüşmelerden sonra Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.