Haaretz: Arabisatn, Yemen’deki kiralık askerlerine 5 milyon dolar ödeme yapıyor

  • 04 Ağustos 2018
  • 1.272 kez görüntülendi.
Haaretz: Arabisatn, Yemen’deki kiralık askerlerine 5 milyon dolar ödeme yapıyor

Siyonist Haaretz gazetesi, Suudi Arabistan’ın Yemen savaşında kullandığı kiralık askerlere her ay 5 milyon dolarlık ödeme yaptığını duyurdu.

Siyonist Haaretz gazetsi, bu bağlamda yayınladığı haberde Yemen savaşının Suudilerin en gelişmiş Amerikan silahları kullanması ve ayrıca Amerika’dan istihbarat desteği aldığı bir sırda uzadığına dikkat çekerek, Suud rejiminin şimdiye kadar Yemen güneyinde El-kaide mevzilerine herhangi bir saldırı düzenlemediğini kaydetti.

Öte yandan Yemen’li kaynakların bildirdiğine göre Suud rejimi ve BAE, Yemen’de huzursuzluğun şiddetlenmesi amacıyla El-kaide unsurlarını kullanmaktadır.

Bu arada Yemen sağlık bakanı Taha Mütevekkil, Suudi savaş ittifakının Yemen’e dayattığı tepyekun savaştan Amerika’nın sorumlu olduğunu kaydederek, Yemen saldırılarının sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

Suud rejiminin başını çektiği savaş ittifakının geçen Perşembe günü El-Hudeyde kentinde bir hastane ve balık pazarına düzenlediği saldırılarda 60 sivil şehit düşerken, 120’si de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.