Haaretz: İsrail İle Türkiye Yetkilileri Roma’da Gizli Bir Görüşme Yaptı

  • 23 Haziran 2015
  • 933 kez görüntülendi.
Haaretz: İsrail İle Türkiye Yetkilileri Roma’da Gizli Bir Görüşme Yaptı

Haaretz gazetesi, Korsan İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun İtalya’nın başkenti Roma’da gizli bir görüşme yaptığını öne sürdü.

Haaretz’in diplomasi muhabiri ve köşe yazarı Barak Ravid’in imzasıyla yayınlanan haberde, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen ve kısa bir süre önce Dışişleri Genel Direktörlüğü’ne getirilen Gold, dün çok dar bir çevrenin bilgisi dahilinde Roma’ya uçarak Sinirlioğlu ile buluştuğu belirtildi.

Haaretz’e bilgiyi veren ve konunun hassasiyetinden dolayı adının gizli tutulmasını isteyen İsrail Dışişleri yetkilisi, gizli görüşmenin özel bir gündem olmadan gerçekleştirildiğini belirtti.

Gazete, gizli görüşmeden daha önce Türkiye ile müzakereleri İsrail adına yürüten Ulusal Güvenlik Danışmanı Yossi Cohen ve Sinirlioğlu ile son beş yıldır aralıksız iletişim halinde olan Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover’ı haberdar edilmediğine dikkat çekti.

Haaretz, İsrail hükümetinin konuyu yalanlamaktan kaçındığını belirtirken, İsrail Dışişleri Sözcüsü Emanuel Nachshon’un da konuyla ilgili olarak yorum yapmamayı tercih ettiğini yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.