Haaretz’ten itiraf: Gazze şeridi dünyanın en büyük tek kişilik hücresi

  • 12 Temmuz 2018
  • 1.660 kez görüntülendi.
Haaretz’ten itiraf: Gazze şeridi dünyanın en büyük tek kişilik hücresi

İsrail’in Haaretz gazetesi, Gazze şeridine yönelik uygulanan yeni kısıtlamaların insanlık dışı olduğunu bildirerek, İsrail’in Gazze şeridi aleyhindeki son girişiminin bu bölgeyi dünyanın en büyük tek kişilik hücresi haline getirdiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail tarafından abluka altındaki Gazze’ye ticari malların girişi için kullanılan tek sınır kapısı Kerm Ebu Salim’in kapatılacağını duyurmuştu.

Netanyahu, Gazze’nin yönetimini elinde tutan Hamas’a karşı yeni yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

Bu yaptırımlara İsrail’den Gazze’ye ticari malların girişinin yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’nı kapatmakla başlayacaklarını söyleyen Netanyahu, ”Hamas’a karşı derhal çok sıkı önlemleri yürürlüğe koyuyoruz. Önemli bir adım olarak bugün Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’nı kapatıyoruz. Buna ilave adımlar da atacağız” demişti.

Geçen hafta sonu işgal rejimi radyosunda yayınlanan bir haberde, yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar sebebiyle İsrail’in uğradığı zararın 8,5 milyon şikele (2,5 milyon dolara) ulaştığı belirtildi.

Haberde ayrıca, Gazze Şeridi’nden gönderilen balonların ve uçurtmaların son üç ayda 5000 dönüm tarım arazisinin yanmasına sebep olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.