Habibullah Seyyari: İran’ın ‘Fatih’ adlı denizaltısı çok kısa zamanda operasyona başlayacak

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.653 kez görüntülendi.
Habibullah Seyyari: İran’ın ‘Fatih’ adlı denizaltısı çok kısa zamanda operasyona başlayacak

İran ordusu koordine yardımcısı tuğamiral Habibullah Seyyari, İran’ın ‘Fatih’ adlı denizaltısının yakın bir zamanda İran deniz güçlerine katılacağını ve operasyonlara başlayacağını bildirdi.

Habibullah Seyyari, geçen pazartesi günü muhabirlere yaptığı açıklamada, ‘Fatih’ gibi denizaltı ve kruvazörlerin tasarımı ve yapımının İranlı mühendisler ve teknik elemanlarca gerçekleştiğini belirterek, bunu İran askeri güçlerinin gücünün göstergesi olduğunu söyledi.

İranlı askeri yetkili, halkı, sınırları, ülkenin bağımsızlığı ve İslam inkılabını savunmak için İran’ın askeri alanda çok yönlü güçlü olması gerektiğini  belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti, çeşitli tehditlere karşı  düşmanlara karşı mücadele için uygun  taktikleri ve cevabı vardır’ dedi.

Dün İran’ın Fekur adlı havadan havaya füze seri üretim hattı  İran savunma bakanının katılımıyla hizmete girdi. Dünyanın son teknolojisine göre yapımı gerçekleşen sözkonusu füze orta menzilli olup  İran’ın hava güçlerinin askeri alanda gücü ve kabiliyetini arttırmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.