Hadi Amiri: Bağdat’ın güvenliğinin güçlendirilmesiyle ilgili plan yürürlüğe girdi

  • 24 Mayıs 2015
  • 1.063 kez görüntülendi.
Hadi Amiri: Bağdat’ın güvenliğinin güçlendirilmesiyle ilgili plan yürürlüğe girdi

Irak Bedir Hareketi genel sekreteri Hadi El’Ameri, başkent Bağdat’ın güvenliğinin güçlendirilmesiyle ilgili planın yürürlüğe girdiğini söyledi.

Irak Es’Sumeriye haber ajansına göre, El’Ameri, yaptığı açıklamada, Ramadi kentinin terör örgütü IŞİD’in eline geçmesi dikkate alınarak, Iraklı yetkililerin başkent Bağdat’ın güvenliğinin güçlendirilmesini çok daha önemsemeleri ve tedbirler almaları gerektiğini söyledi.

Irak Bedir Örgütü genel sekreteri  Hadi El’Ameri, Irak halk güçleri ve ordusunun, 10 gün içinde Irak’ın kuzeyinde  Selahaddin eyaletinde 8 bin km.’lik  bir bölgeyi işgalden kurtardıklarına işaretle, ama terör örgütü IŞİD destekçisi medya kuruluşlarının gönüllü güçler aleyhinde medyada çıkardıkları gürültüden sonra gönüllü güçlerin bölgeyi terk ettiğini söyledi.

Hadi El’Ameri, gönüllü güçlerin mücadele sahnesine girmesinin engellenmek istenmesinden asıl gayenin Ramadi kentinin IŞİD’in eline geçmesini sağlamak olduğunu belirtirken, Ramadi ve Musul’un düşmesinde hataları onların yargılanması gerektiğini söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.