Hadi Amiri: Kasım Süleymani Varken Koalisyon Güçlerine İhtiyacımız Yok.

  • 24 Mart 2015
  • 697 kez görüntülendi.
Hadi Amiri: Kasım Süleymani Varken Koalisyon Güçlerine İhtiyacımız Yok.

Bedir Tugayları Komutanı Hadi El Amiri, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin, Irak ordusuna ve Şii milislere gereken savaş taktiklerini en mükemmel şekilde verdiğini ve ihtiyacımız olduğu ana kadar da Irak’ta kalacağını söyledi.

Bedir Tugayları Komutanı Hadi El Amiri, Iraklı bazı devlet yetkililerin İranlı askeri danışmanların IŞİD terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlardaki başarılarını görmezlikten gelmelerine tepki göstererek şöyle dedi. İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin kendilerine gerekli meşveret ve tavsiyeleri en uygun şekilde verdiğini ve ihtiyaç duyduğumuz ana kadar da Irak’ta kalacağını açıkladı.

Hadi El Amiri, Kasım Süleymani’nin IŞİD terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda çok önemli bir rol üstlendiğini ve IŞİD militanlarının Bağdat ve Kutsal Türbelere yaklaşmasının önünü aldığını belirtti.

Amiri, bazı Iraklı siyasi makamların Tikrit’in kurtarılmasında, Koalisyon güçlerinin yardımına ihtiyacımız olduğunu açıklamasına atıfta bulunarak şöyle devam etti: Irak ordusu içerisinde özgüvenlerini yitirmiş bazı kişiler ABD ve Koalisyon güçlerinin yardımına ihtiyacımız olduğuna inanıyorlar ama bilmenizi istediğim bir gerçek var, oda bizim onlara ihtiyacımızın olmadığıdır.

Bedir Tugayları Komutanı, IŞİD kontrolü altındaki işgal edilmiş toprakları Koalisyon güçlerinin hava desteği olmaksızın özgürlüğüne kavuşturabilecek güce sahip olduklarını tekrarladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.