Hadi el-Amiri: Sarsar tesisleri kurtarıldı

  • 29 Mayıs 2015
  • 996 kez görüntülendi.
Hadi el-Amiri: Sarsar tesisleri kurtarıldı

Sumeriye News’in haberine göre Bedir Örgütü Genel Sekreteri Hadi el-Amiri, Gönüllü Halk Güçleri ile Irak ordusunun operasyonunda Ramadi’nin kuzeyindeki Sarsar tesislerindeki 90 Irak askerinin de kurtarıldığını söyledi.

Hadi el-Amiri, “Gönüllü Halk Güçleri ve Irak ordusu bugün Sarsar tesislerine yönelik kuşatmayı kırdı ve 90 Irak askerini kurtardı” dedi.

Amerika’nın Gönüllü Halk Güçlerinin el-Enbar operasyonlarına katılmasına karşı çıkmasından sonra ilin merkezi olan Ramadi 17 Mayıs’ta IŞİD tarafından ele geçirilmiş, kentin düşmesinin ardından desteği talep edilen Gönüllü Halk güçleri de geçtiğimiz hafta operasyonlara katılmıştı.

Ramadi’nin Gönüllü Halk Güçleri ve Irak ordusu tarafından üç koldan kuşatıldığı belirtilirken Irak Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim Zamili, el-Enbar’da IŞİD’e yönelik operasyonların başlamasından sonra Cezire Samerra, Hatt el-Layin ve Ramilat bölgelerinin kurtarıldığını açıklamıştı.

Gönüllü Halk Güçleri ve Irak ordusunun Sarsar tesislerinin kurtarılmasıyla sonuçlanan operasyonunda 4’ü kaçmak için kadın elbisesi giymiş olan 63 IŞİD militanının yakalandığı açıklandı.

Ydh

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.