Hadi el’Ameri, Irak su sorununun çözümünü istedi

  • 04 Haziran 2018
  • 1.366 kez görüntülendi.
Hadi el’Ameri, Irak su sorununun çözümünü istedi

Irak’ta el’Feth koalisyonu başkanı Hadi El’Ameri, 19 ülkenin büyükelçileriyle oturumunda, Türkiye karşısında ciddi tutum sergilenmesi gerektiğini zira Türkiye’nin girişimlerinin Irak’ta su sorununun artmasına neden olduğunu söyledi.

El’Alem kanalına göre, Hadi el’Ameri, sözkonusu oturumda Türkiye’nin Ilısu barajında su tutma girişiminin Irak’ta ciddi su sorununa neden olduğunu zira bu su tutma girişimiyle Türkiye’ye su akışını azalttığını ve bunun da Irak’ta su açısından ciddi krizi beraberinde getirdiğini söyledi.

Hadi el’Ameri, sözkonusu oturumda, Irak’ın güçlü kapılarının terör rejimi İsrail dışında bütün ülkelere açık olduğunu belirterek, Irak’ın yanında yer alacaklara olumlu baktıklarını ve her türlü desteğe vereceklerini belirterek yabancı yatırımcıları Irak’a davet etti.

Türkiye’nin Dicle nehri üzerinde inşa ettiği Ilısu barajında su tutma girişiminin ardından Türkiye’den Irak’a akan suda yüzde 50 oranında azalma olması Irak halkının ve Iraklı siyasilerin tepkilerine neden oldu. Irak parlamentosunun da bu konuda olağanüstü oturum yapması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.