Hafter güçleri Trablus havalimanına saldırdı

  • 08 Haziran 2019
  • 5.609 kez görüntülendi.
Hafter güçleri Trablus havalimanına saldırdı

Libya’da Arabistan, BAE ve Mısır’ın direk ve ABD’nin dolaylı desteğindeki general Hafter güçleri, dün gece Trablus’un doğusunda yer alan uluslararası havalimanına saldırdı.
Libya medyası yaptığı açıklamada, general Hafter güçlerine bağlı bir savaş uçağının havalimanını bombaladığını bildirdiler.

Bu arada saldırıyı kınayan Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), General Halife Hafter’e bağlı güçlerin başkent Trablus’taki bazı sivil noktaları hedef alması karşısında “uluslararası toplumun sessizliğini” de kınadı.

UMH’ya bağlı Başkanlık Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Hafter’e bağlı güçlerin, Trablus’un güneyindeki Sevani ve Ayn Zara bölgelerinde iki sahra hastanesini de “kasıtlı olarak” bombaladığına ve saldırıda doktor, sağlık çalışanı ve sivillerin yaralandığına işaret edildi.
Sivil noktaların hedef alınmasına karşı “uluslararası toplumun sessizliğinin” kınandığı açıklamada ayrıca Zaviye kentinde binicilik kulübünün de arasında olduğu bazı noktaların hedef alındığı ve son 24 saat içerisinde Mitiga Havalimanı’na iki kere saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada Ulusal Mutabakat Hükümeti-UMH’ya bağlı ilgili birimlerin, uluslararası insan hakları hukukuna aykırı bu suçları belgelediği ve suçu işleyenler ile vur emrini verenlerin, uluslararası ve yerel mahkemelere sevkedilmesi için gerekli adımları attığı belirtildi.
Libya’nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus’u ele geçirmek için 4 Nisan’da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Trablus’u savunan uluslararası meşruiyete sahip UMH’ye bağlı askeri birlikler de Burkan el-Gazab operasyonunu başlatmıştı.

General Hafter güçlerinin 4 nisanda Trablus’a saldırısından bu zamana kadar en az 500 kişi ölürken 3000 kişi de yaralandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.